Od 1. avgusta hleb jeftiniji za 2,5 dinara

Bez autora
Jul 28 2013

Beli hleb "sava" od 500 grama od 1. avgusta pojeftiniće za 2,5 dinara, odnosno sa 48,5 na 46 dinara. Dogovor o pojeftinjenju najtraženije vrste hleba od brašna Tip 500, postignut je sa ministrom spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasimom Ljajićem.Za pojeftinjenje hleba čiju cenu kontroliše Vlada, stekli su se uslovi, i pored poskupljenja struje od 1. avgusta, jer je pala cena brašna, usled pojeftinjenja pšenice koja je ove godine dobro rodila.

Od 1. avgusta hleb jeftiniji za 2,5 dinaraBeli hleb "sava" od 500 grama od 1. avgusta pojeftiniće za 2,5 dinara, odnosno sa 48,5 na 46 dinara, izjavio je danas predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica.

On je za agenciju Beta kazao da je dogovor o pojeftinjenju najtraženije vrste hleba od brašna Tip 500, postignut sa ministrom spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasimom Ljajićem.

Kako je objasnio, za pojeftinjenje hleba čiju cenu kontroliše Vlada, stekli su se uslovi, i pored poskupljenja struje od 1. avgusta, jer je pala cena brašna, usled pojeftinjenja pšenice koja je ove godine dobro rodila.

"Kada uporedimo porast cene struje za 11 odsto i goriva od šest odsto u proteklih deset meseci, sa padom cene brašna došli smo do računice da možemo da spustimo cenu hleba sa 48,5 dinara na 46 dinara", rekao je Pralica.

Prema njegovim rečima, jeftiniji hleb će se od 1. avgusta naći u svim prodajnim mestima Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik